Infrarood Panelen
Bespaar op een aangename manier

Een gids voor het kiezen en installeren van infrarood panelen in uw huis

Infrarood panelen zijn een innovatieve manier om een huis of bedrijfspand te verwarmen. Ze werken door infraroodstraling af te geven, wat direct warmte geeft aan objecten en personen in de ruimte. Hierdoor wordt de lucht niet verwarmd, wat leidt tot een aangenamer en energiezuiniger verwarmingssysteem.Als u overweegt om infrarood panelen in uw huis of bedrijfspand te installeren, is het belangrijk om de juiste keuze te maken voor uw specifieke situatie. Er zijn verschillende soorten infrarood panelen op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken. Bijvoorbeeld, er zijn panelen die speciaal zijn ontworpen voor plafondmontage, terwijl andere geschikt zijn voor wandmontage. Ook zijn er panelen die beide montage’s ondersteunen.

Een ander belangrijk aspect om in overweging te nemen is de grootte van de ruimte die u wilt verwarmen. Infrarood panelen hebben vaak een bepaalde vermogenscapaciteit, dus het is belangrijk om er zeker van te zijn dat het aantal panelen dat u koopt geschikt is voor de grootte van de ruimte. Vaak wordt dit vermeld in de beschrijving van het product. Dit is uiteraard weer afhankelijk van uw eigen situatie; is uw huis goed geïsoleerd, heeft uw last van tocht, hoe groot en hoog is de ruimte. 

Hoeveel watt infrarood paneel als bijverwarming? In het algemeen geld het volgende:

Eigenschappen 300 W:  60×50 cm – ruimtes tot 3-8 m²
Eigenschappen 400 W:  60×60 cm – ruimtes tot 4-10 m²
Eigenschappen 500 W: 90×50 cm – ruimtes tot 5-12 m²
Eigenschappen 600 W: 100×60 cm – ruimtes tot 8-16 m²
Eigenschappen 800 W: 120×60 cm – ruimtes tot 12-19 m²
Eigenschappen 1000 W: 120×60 cm – ruimtes tot 15-25 m²
Eigenschappen 1200 W: 120×100 cm – ruimtes tot 30 m²

Als u de juiste keuze maakt en de panelen correct installeert, kunt u genieten van de vele voordelen die infrarood panelen bieden. Ze zijn energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen, geven direct warmte af, zorgen voor een aangenamer leefklimaat en zijn onderhoudsarm.

In conclusie, infrarood panelen zijn een innovatieve en energiezuinige manier om een huis of bedrijfspand te verwarmen. Als u overweegt om infrarood panelen te installeren, is het belangrijk om de juiste keuze te maken en de panelen correct te installeren. Door de juiste keuze te maken kunt u genieten van de vele voordelen die infrarood panelen bieden.

Ook interessant

Waarmee kan ik u helpen?

infrarood paneel savebuddy scaled

Stuur me een mailtje

contact@savebuddy.nl

kortingpagina min

Direct

15% korting

Op je eerste bestelling