Infrarood panelen vs. traditionele verwarming: de verschillen

Savebuddy infrarood

Infrarood panelen en traditionele verwarming zijn twee populaire manieren om een huis of bedrijfspand te verwarmen, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee systemen. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste verschillen tussen infrarood panelen en traditionele verwarming, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk systeem het beste bij u past.

 

Werking: Infrarood panelen werken door infraroodstraling af te geven, waardoor direct warmte wordt gegeven aan objecten en personen in de ruimte. Traditionele verwarming, zoals radiatoren, werkt door de lucht te verwarmen. Hierdoor kan het soms enige tijd duren voordat de warmte zich verspreidt in de ruimte.

Energie-efficiëntie: In vergelijking met traditionele verwarming, zijn infrarood panelen meer energie-efficiënt. Dit komt omdat infrarood panelen direct warmte afgeven, terwijl traditionele verwarming vaak verloren gaat via de ventilatie of de wanden van de ruimte.

Gezondheid: Infrarood panelen kunnen een positief effect hebben op de gezondheid, omdat ze direct warmte afgeven. Dit kan helpen bij het verminderen van symptomen van reuma en artritis, en kan ook de luchtvochtigheid in de ruimte verhogen, wat kan helpen bij het verminderen van luchtwegproblemen. Traditionele verwarming kan echter leiden tot droge lucht en stofcirculatie, wat kan leiden tot luchtwegproblemen.

Onderhoud: In vergelijking met traditionele verwarming, zijn infrarood panelen onderhoudsarm. Traditionele verwarming vereist vaak regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van filters of het bijvullen van vloeistoffen.

In conclusie, infrarood panelen en traditionele verwarming zijn twee populaire manieren om een huis of bedrijfspand te verwarmen, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee systemen. Infrarood panelen zijn meer energie-efficiënt, gezondheidsvriendelijker en onderhoudsarmer dan traditionele verwarming. Als u overweegt om een nieuw verwarmingssysteem te installeren, is het belangrijk om deze verschillen in overweging te nemen en te kiezen voor het systeem dat het beste bij uw specifieke situatie past.

Het meest ideaal zou kunnen zijn om deze twee te combineren. De centrale verwarming constant houden op 17/18 graden en met behulp van infrarood panelen bijverwarmen tot een behagelijke warmte. The best of both worlds. 

Advies

Hoe kunnen we u te woord staan?

Stuur me een mailtje

contact@savebuddy.nl

savebuddyfaviconV2

Direct

15% korting

Op uw eerste bestelling