UITGELEGD

Radiatorfolie

Voorkom onnodig warmteverlies

Radiatoren stralen niet alleen warmte uit naar de kamer, maar ook naar de muur. Veel warmte verdwijnt op deze manier onbenut naar de muur waardoor men meer moet gaat stoken. Dit kost weer meer energie dan eigenlijk nodig is.

Savebuddy verkoopt radiatorfolie die direct achterop de radiator zelf kan worden geplakt. De HR-Radiatorfolie doet op deze manier onzichtbaar zijn werk en is effectief. De radiatorfolie kan aangebracht worden met dubbelzijdige tape of met supermagneetjes. Warmte zal niet meer verdwijnen richting de muur en hierdoor bespaar je flink wat energie!

Ontdek hoe je de radiatorfolie op 3 verschillende manieren kan aanbrengen. Op de foto’s hieronder is het verschil te zien tussen een radiator zonder en met HR-Radiatorfolie.

radiatorfolie verwarming radiator

Voordelen op een rijtje

Radiatorfolie voor.jpg 1
Radiatorfolie na.jpg 1

Werking van het radiatorfolie

De radiatorfolie stopt het onnodige warmteverlies van de radiator. Het gevolg is dat de radiator zijn warmte efficiënter kan benutten om de kamer te verwarmen. Het voordeel is dat er nu minder energie nodig is om de kamer te verwarmen.

Op de warmtebeelden hierboven is het effect van de radiatorfolie goed te zien. Op het eerste warmtebeeld is te zien dat de muur achter de radiator ongeveer 30 graden is. Ook als deze muur geïsoleerd is gaat hier veel warmte verloren, doordat de warmte via de muur naar buiten ontsnapt. Nadat de radiatorfolie geplaatst is, wordt de warmtestraling naar de muur bijna helemaal gestopt. De muur is hier ongeveer 20 graden, gelijk aan de kamertemperatuur, dus nauwelijks extra warmteverlies.

Waarom HR-Radiatorfolie?

Milieu Centraal gaat uit van een besparing van 10 m3 gas per m2. Ook bij een goed geïsoleerde muur is het nog steeds een goede investering door de lage verkoopprijs van de radiatorfolie. Het is één van de meest klimaatefficiënte uitvindingen. De energie die nodig is voor de grondstoffen, de productie en het transport is zo gering, dat dit binnen enkele winterdagen is terugverdiend.

HR-Radiatorfolie is dus ook een perfect duurzaam cadeau voor Sinterklaas, voor de kerst maar ook voor verjaardagen. De radiatorfolie kan overigens gebruikt worden bij alle soorten radiatoren, ook die voor het raam staan en daarnaast ook voor convectorputten. Start met het besparen van energie op een slimme manier.

Uitlegvideo's

Advies

Hoe kunnen we u te woord staan?

Stuur me een mailtje

contact@savebuddy.nl

savebuddyfaviconV2

Direct

15% korting

Op uw eerste bestelling